Etiketter

, , , , , , , , ,

Boken jag läser den här veckan är skriven av Kristina Sandberg och heter. Att föda ett barn. Titeln låter kanske inte så spännande och titeln ger knappast någon hint om vad den handlar om.

Att föda ett barnDet är första delen av en triologi, bok två och tre heter, ”Liv till varje pris” samt ”Sörja för de sina”. Kristina Sandberg kan verkligen skriva på ett sätt som gör att man lever sig in i boken fullt ut. Helst skulle man vilja sträckläsa den men då blir det för mastigt. Berättelsen handlar om en kort tid i en ung kvinnas liv och utspelar sig år 1938. Hon kommer från enkla förhållanden och ja vad som händer får man läsa sig till. Det som är ovanligt är att nästan en tredjedel av boken handlar om hennes tankar, och nog känner man igen en del alltid. Sättet att skriva kan nog jämföras med Moa Martinssons, klart läsvärd.

Pingstaftonen börjar gå mot sitt slut och nu börjar snart nagelbitningen sätta igång hos många TV-tittare, för nu börjar sändningen från Eurovision Song Contest i Wien. Klart att vi håller tummarna för Måns Zelmerlöw men han har en tuff konkurrens hos de tre italienarna som säkert vinner poäng på sin charm. Må bäste man/kvinna vinna under tiden njuter vi av den skira sommargrönskan.

017.JPG1

Foto från kvällspromenaden ser ni att det ligger ett lejon framför granen eller är det en katt?

Annons