Etiketter

, , , ,

Säg den glädje som varar för evigt eller ens en liten stund. Just nu tänker jag faktiskt på Måns Zelmerlöw och hans segerplats i Eurovision Song Contest. Knappt hade det basunerats ut innan en del tidningar hade hunnit printa ut en massa skvaller om brutna förhållanden, fester, och allt möjligt som man tror att läsarna vill gotta sig i. Därtill en bild om hur en väldigt glad Måns kastat sig upp på en soffa, där det senare visade sig ligga ett ihopvikt tygstycke. Dessvärre hade det samma färger som den Albanska flaggan och detta foto har resulterat i över 6 800 kommentarer. Måns själv var helt omedveten om detta och ingen vet vad det var för tyg som låg där. Varför måste en stunds lycka fördärvas genom småaktighet.

Ännu värre var det att Stefan Löfven vår statsminister gratulerat honom till segern på sin facebooksida, detta skulle han aldrig gjort. Nu utsatte han sig för en otalig mängd av hatiska och främlingsfientliga kommentarer.

Det är helt ofattbart att det finns folk som har tid och ork att ägna sig åt dylikt. Tänk om man i stället samlade all energi som läggs ner på,  ja ren elakhet till att visa vanlig medmänsklighet. Låt nu Måns få njuta av sin välförtjänta seger ett tag och hjälp till att bygga de broar som så fint framkom i TV-programmet. En kan inte göra allt men alla kan göra något.

Själv bakade jag en Silviakaka och tog med till vår grannfru som bjöd ”damerna” på eftermiddagsfika idag. Som sagt man kan alltid göra något.

001.JPG1

 

Annons