Etiketter

Den här kvällen bara flög iväg eller tiden går fort när man har roligt. Fast roligt är väl inte rätta ordet när man talar om TV-serien, En fransk liten stad. Just nu kan man på SVT-play se tio avsnitt av serien, dessutom kommer det två avsnitt till. Det betyder tolv gånger 50 minuters frossa i dramatik, kärlek, krångliga relationer, otrohet, intriger och därtill alla fasor som följer med ett krig.

Det hela utspelar då andra världskriget bryter ut och skådespelarna är väldigt skickliga. Av den anledningen blev det inte mycket bloggtid över eftersom jag vältrat mig i nöd och elände. Passa på och titta på den medan den är tillgänglig för den är klart sevärd.

I år är det många böcker, filmer och TV-program på detta tema vilket är förståeligt med tanke på att det är 70 år sedan kriget avslutades och många minnesceremonier har det varit. Det är inte bara ett bra TV-program utan även mycket lärorikt och förhoppningsvis inser vi samtidigt hur bra vi har det.

Annons