Etiketter

, , , , ,

Det är inte som jag tidigare sagt, idrott främjar hälsan och hindrar många tillfällen till synd. Man kan inte lita på någon längre, det enda som stämmer är, ”Mycket vill ha mer”. Tänker på de höga gubbarna i FIFA som tycks ha haft en hel del välbetalt extra knäck o inte har fotbollen hindrat dem från synd, dessutom är för gott leverne inte bra för hälsan. Inget att rekommendera, sanningen kommer ifatt till slut och nu lär de bli lågavlönade ett tag.

Det finns alltid något nytt att läsa i tidningen varje dag och tur är det. För min egen del har det under dagen tillverkats ett par dussin nybakade citronmuffins men det lär inte skrivas så mycket om dem.

Ute har syrenerna börjat blomma så smått och jag hoppas att de slår ut ordentligt till nästa fredag. Äldsta barnbarnet tar studenten och det vore roligt med ett stort fång av syrener att pryda borden med. De påminner om alla skolavslutningar och hör liksom till med sin berusande doft.

Apropå liksom, jag tycker att jag hör det ordet i var och varannan mening numera och ibland kan det irritera mig något. Använder man inte liksom så säger men gärna ”ja precis” och även det är tjatigt.

Nu har jag dock läst mig till att dessa ”småord” har förekommit i alla tider, men oftast är det de äldre som först lägger märke till dem. Liksom är ett sådant ord, orden byts efter vad som är poppis för tillfället. För några år sedan var det modernt att säga ”ladda batterierna” o vad trött jag var på det. Lyssnar man noga så lär de äldre ha sina egna ord som återkommer ofta. Får börja lyssna.

Annons