Etiketter

, , ,

Vill ni imponera lite nästa gång ni skall bjuda på middag, gör då denna enkla dessert. Jag såg det på en liten snutt på Youtube och det är Manuela som är upphovsman från början. Hon brukar ha matlagningsprogram på TV.

020.JPG1

För sex personer, ta två äpple och tag bort kärnhuset. Låt skalet vara kvar men dela äpplet på hälften och skiva tunt på tvären.

003.JPG1

Pressa en halv citron i liten skål vatten, låt dem ligga i ungefär tre minuter och sila sedan av dem så vattnet rinner av.

009.JPG1

Ta fram sex smördegsplattor går bra med frysta, kavla ut med lite mjöl.

005.JPG1

Ta två matskedar aprikosmarmelad i en skål, blanda i lite kanel och tre matskedar vatten. Blanda och mikra det i en minut. Det går bra med vilken marmelad som helst.

011.JPG1

Bred ut marmeladen över plattorna och lägg äppelskivorna på den övre halvan.Låt en bit av skivorna ligga utanför degplattan.

012.JPG1

Vik över den nedre deghalvan men se till att äppelskivorna till hälften är utanför.

013.JPG1

Rulla nu ihop dem på längden, lite pillrigt för äppelskivorna skall ju bilda ”blombladen” och sitta snyggt. Här märker man att skivorna måste vara tunna.

015.JPG1

Sätt dem i en muffinsform, vill man kunna ta ut dem lättare kan man använda muffinsformar som sedan tas bort. Det är dock inte nödvändigt, nu är det bara att ställa dem på en tallrik och servera med glass eller grädde. Lovar att gästerna blir imponerade.

Annons