Etiketter

, , , , , , ,

Många är de gånger jag tyckt att det läggs för mycket tid på datorer, surfplattor, mobiltelefoner och allt vad det heter. Snart får man skriva på inbjudningskorten, ”Härmed inbjudes Kalle Karlsson med mobiltelefon att närvara……..”.

Ibland är det dock en tillgång med denna teknik, det måste jag erkänna. Som idag när det damp ner ett fantastiskt erbjudande i brevlådan, så här stod det.

Inbjudan. Vi vill bjuda dig på en gratis resa till Sydeuropa för 2 personer inkl.flyg, övernattning på 4-5 sjustjärnigt hotell och mycket mera! Du behöver endast betala flygplatsavgiften på 491:- per person.

</p>
<p>INVITASJONEN: Slike brev er sendt til en rekke nordmenn i 60-årsalderen.<br/></p>
<p>

Tala om att känna sig utvald, men så var det ju det här med internet och den nyfikenhet den har skapat. Vilket bolag var det som bjöd? Jo KENBA, har aldrig hört talas om detta företag, måste kollas på internet. http://www.kenbagroup.se som jag inte fick upp på Google däremot när jag sökte på den adressen i min blogg. http://www.kenbagroup.com gick bra och den går till företaget i Norge.

Kenbagroup är ett norskt reseföretag som bland annat har resor till Turkiet. Jag testade att få fram telefonnumret 08-791 70 70 vilket enligt Eniro och Hitta inte kunde tas fram. Vet inte varför, men just sådana här brev får mig att ana ugglor i mosse, ett seriöst företag har sökbara telefonnummer.

Läste just på nätet att det förekommit likadana inbjudningar i Norge och i norsk press läste jag följande.

http://www.vg.no/forbruker/reise/reiselivsnyheter/kunder-foeler-seg-lurt-lokket-med-gratis-sydentur/a/23459030/

Kjære NN. Et tilbud som dette har du nok aldri fått før.» Slik åpner brevet som har lokket hundrevis av nordmenn til å delta i en markedsundersøkelse om reisevaner, og få en gratis sydenreise som takk for hjelpen. (Dock i december o januari då det är tomt på turister)Det får ikke deltagerne vite før etter at de har sittet i halvannen time og fulgt med på presentasjon av selvskaptes øvrige Reiser.

Blant de vel 15 parene (15 x 2 =30) ble det trukket ut 12 heldige vinnere som skulle få 1000 kroner i rabatt hvis de bestilte en av Kenba Tours øvrige reiser der og da.

De som valgte å slå til på dette måtte betale et depositum på 1500 kroner per person før de gikk fra hotellet.

Ja kanske är det så att man får en gratisresa, men vem vill åka till Turkiet under den kallaste årstiden och tro mig det blir inte gratis i slutänden.

Jag säger som Stig Grybe; Mej lurar dom inte.

Annons