Etiketter

, , ,

Idag åkte mina Orkidéer på semester, visserligen inte så långt bara till baksidan av huset.

001.JPG1

Här kommer de nu att få stå till slutet av augusti, de får bara en lätt dusch någon gång per vecka. Bladen blir skrynkliga o fula men efter några veckor inne igen så kommer de att blomma hela vinterhalvåret. De som har flest blommor på det här kortet är 4 – 5 år gamla. Man skall bara komma ihåg att när rötterna är gröna skall man vara sparsam med vattningen.

Idag hörde jag om en krönika i en kvällstidning  den handlade om tacksamhet i samband med Svenska flaggans dag firandet. Krönikan i sig tänkte jag inte kommentera men däremot fastnade jag för ordet tacksamhet. På vår biltur idag satt jag och beundrade naturens skiftningar och även dess utseende, tänkte på den slitna klyschan ”Sverige är fantastiskt” och det är faktiskt sant. På tre olika ställen åkte vi förbi små renhjordar som tog dagens siesta. Därefter uppenbarade sig de snöklädda jämtländska fjällen och då kände jag en stor tacksamhet över att få bo i ett så vackert land. Enligt Fredrik Georg Gado (1855-1933) är tacksamhetsskuld den enda skuld som gör dig rik.

Här tänkte jag visa två fina naturbilder men eftersom vi har Rolfs nya bärbara dator med oss som dessutom har ett nytt program. Ja då kan jag välja på att sluta här eller kasta ut den genom fönstret.

DSCN2401.JPG1

Tro det eller ej men nu fungerade den ena bilden.

Annons