Etiketter

, , , , , ,

Det är inte så ofta man tänker på att vi bor i ett ganska så avlångt land, det lär vara 157 mil eller 1 572 km långt. Inte för att jag har mätt men det lär vara avståndet från Smygehuk till Treriksröset. När vi brukar åka till fjällen tillryggalägger vi en sträcka på 70 mil, så om vi då skulle fortsätta i stället för att vända och åka hem, ja då åker vi landets längd. Kanske något att tänka på.

Ofta tänker vi på hur vädret är där vi bor, som i fredags när barnbarnet tog studenten och vi fick så fint väder men alla i landet fick det inte. Vi har fått en fin försommar och nu blommar syrenerna för fullt även aklejorna lyser med skarpa blåa färger. Vårblommorna har vissnat men maskrosorna lyser gula.

DSCN2408.JPG1 - kopia

Så här ser det ut hos oss just nu, björkarna börjar få ”musöron” och snart kommer de att bli lite gröna.

DSCN2414.JPG1

På vägen till affären kan man se fjället som ligger strax bakom den, det är ovanligt mycket snö i år. Kanske blir det mer till helgen då SMHI har lovat snöblandat regn men vi skall inte klaga det är lite soligt och upp till 8 plusgrader på dagarna. Dessutom får vi njuta av renflockar lite här och där. Idag såg vi tre stycken på en sträcka av några kilometer, det händer inte så ofta i städerna.

DSCN2416.JPG1 - kopia

Kan vara bra ibland att tänka på naturens olikheter i vårt land, sol o bad i syd, kallt och scooteråkning i norr.

Annons