Etiketter

, , , , , , , , ,

Idag är vi lite närmare sommaren, det har varit sju grader varmt mitt på dagen. Så här mot kvällningen regnar det lite och temperaturen krymper ner mot plus en grad. Däremot är det ett härligt ljus nästan hela natten och förresten jag vet inte vad som är bäst detta eller fyrtio grader varmt. Man klagar i vilket fall. Jag har i alla fall tagit en promenad med hunden och när jag gjorde det passade jag på att lyssna slut på en ljudbok, Rörgast av Johan Theorin.

Rörgast

Det är den fjärde och avslutande delen av en serie där Gerlof Davidsson är huvudfigur. Har ni inte läst dem så gör det men börja med första boken, Skumtimmen. Det hela utspelar sig på Öland, så förutom en väldigt spännande historia får man en god kännedom om Öland.

Så här på sommaren när det vanligtvis är varmt kan det vara gott med lite nyttigt tilltugg. Går att ha före maten eller på ett ”gående bord” (konstigt namn, betyder att gästerna förser sig själva med mat från ett separat uppdukat bord och detta kan man göra flera gånger) kanske till midsommar. Fann receptet i en tidning och det är väldigt lätt att göra.

DSCN2306.JPG1

Ta en välsmakande minitomat och dela på mitten, trä ena halvan på en tandpetare, så ett blad basilika, en mini mozzarella och den andra halvan tomat. Vill man höja smaken så pudra över lite salladskrydda eller flingsalt försiktigt.

Annons