Etiketter

, , ,

Vana eller ovana, ja hur tolkas det? Enligt Wikipedia är en vana en återkommande handling som man vanligtvis utför omedvetet och som ”triggas” av en särskild miljö eller känsla. Rolf har lagt sig till med en ny (o)vana som han på något sätt åstadkommer varje sommar så även i år. Grannen var uppe med posten idag och påpekade att det var dåligt med luft i ett bakhjul på bilen. Mycket riktigt punktering, det är nu fjärde gången de börjar bli dyra de här sommarresorna. En gång var vi tvungna att byta alla fyra däcken. Är det så att dessa punkteringar triggas av en särskild miljö?

Går över till något trevligare. Eftersom det är midsommar snart delar jag med mig av ett recept på en annorlunda cheesecake som jag hittade i nån tidning. Den påminner lite om paj men ändå inte, väldigt luftig.

DSCN2309.JPG1

 Recept

Mixa 15 digistivekex med 75 gram smält smör, tryck ner det i botten på en rund form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader c:a 7 minuter. Vispa ihop 500 gram Kesella kvarg och 2 st ägg till en slät kräm. Finhacka 5 soltorkade tomater i olja, rör ner dem och 1/2 tsk salt , 1 krm vitpeppar i smeten. Finfördela sedan 150 gram Arla Apetina vitost över kexbotten och häll sedan över kvargblandningen. Grädda allt i 30 minuter. Den kan serveras varm, ljummen eller kall. Lägg en hög av hackade körsbärstomater och färsk basilika gärna med lite oljedressing över, mitt på cheesecaken.

Passar som ensamrätt, förrätt eller på ett smörgåsbord obs skär smala bitar

Annons