Etiketter

, , , , , , ,

En helt vanlig dag och en helt vanlig färd till byns enda shoppingcenter. Det lät kanske lite överdrivet eftersom det mer är ”typ” lanthandel. En plats där man samlas strax efter klockan fem, för då har bussen anlänt. Den har med sig mjölk, bröd, apoteksvaror och eventuellt starkare varor, ifall någon nu nyttjar det. Skall man fira något, ja då kan man be konditoriet i Dorotea att skicka med en tårta, det är onekligen ett enkelt och smärtfritt sätt att handla på. Vägen dit är vacker och vi njuter i fulla drag av den ungefär en mil långa vägen.

DSCN2546.JPG1

Idag visade det sig dock att det där vi trodde igår med punktering var helt rätt, väl framme vid affären körde vi in på en liten väg för att undersöka saken.

DSCN2557.JPG1

Det blev lite extra jobb för Rolf men det är tur att han är händig, hjulbyte alltså. Nu blir det till att åka med tre breda och ett jättesmalt hjul, känns onekligen lite skakigt. En ny tur till Vilhelmina som inte är inplanerad, nåja 22 mil för att fixa ett trasigt däck är vardagsmat häruppe. Så en tur för virkesinköp och en tur för däck = 44 mil, ja inte bor vi något centrum inte. Jag skall dock inte klaga nu får jag ytterligare ett tillfälle att köpa grillat Jägarfläsk och Potatisbakelse.

Här syns boven i dramat, såg ut som nån plåtbit eller eventuellt en halv spik.

DSCN2565.JPG1

Efter däckbyte och inköp av nödvändiga varor styrde vi kosan hem igen. Som vanligt denna sommar RENAR, det är köbildning på en enslig landsväg på grund av dem.

DSCN2571.JPG1

Trots att bilarna kör på båda vägbanorna är de ovilliga att gå åt sidan. lägg märke till att bilen har en snöscooter på flaket man vet aldrig när den kan komma till nytta. det lär vara 60 cm snö i Stekenjokk.

Annons