Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

En midsommarnattsdröm, jag tänker då inte på pjäsen av William Shakespeare utan på nattens dröm. Föregående natt var ju faktiskt midsommarnatten, den som enligt svenska regler skall vara den mest trollska, romantiska och mest underbara kvällen/natten under året. Det är då man skall plocka sju sorters blommor och lägga under sin kudde och då lär man få drömma om sin tillkommande. Jag vet inte hur det fungerar om man redan har en partner? Kanske inte värt att forska i det.

Midsommarnatten plockar jag klöver och timotej, blåklockor och violer och ljuva förgätmigej, karibacka och ängsull och sen drömmer jag om dej….

Här i Lappland var det ingen idé att försöka plocka dessa blommor eftersom det enda jag hittade var vitsippor. Kanske var det anledningen till att natten var drömfri och han jag skulle drömt om låg ju i alla fall och sov i sängen bredvid. En annan sak som är viktig vid denna helg är mat, mycket mat helst ett svenskt smörgåsbord. Det måste dock innehålla sill, nypotatis och jordgubbar. Vän av ordning säger då att det även skall vara en nubbe men det går lika bra med ”selleri”. Vi åkte till Borgafjäll eftersom det var där vi skulle äta, vet inte vilket vi njöt mest av, vägen dit ?

DSCN2598.JPG1Eller det fantastiska smörgåsbordet.

DSCN2589.JPG1Pia och Ulf hade verkligen dukat upp ett smörgåsbord som hette duga, vi åt med fara för ökat midjemått.

Naturligtvis var det även lite dans kring midsommarstången, den var för dagen klädd med endast björkris. Det var för övrigt den enda växt som hade någon färg just nu, förutom några enstaka vitsippor.

DSCN2608.JPG1

Som vanligt mötte vi renar på vägen hem, den här gången var de hyggliga nog att hålla sig på en sida av vägen.

DSCN2612.JPG1Det varma soliga vädret gjorde att Rolf ville sitta utanför stugan och njuta av en kopp kaffe på kvällskvisten.

DSCN2618.JPG1Så avslutades midsommarafton 2015 med en bild kl. 23.00 och som ni ser den här natten blir det aldrig mörkt.

DSCN2623.JPG1

Annons