Etiketter

, , , ,

Internetkontakten här uppe i vildmarken får mig att tänka på Sankt Petersburg. När jag var där för att antal år sedan bodde jag på ett mindre hotell, allt var bra förutom värmen. Det visade sig att elen stängdes av ett halvt dygn med jämna mellanrum, ena gången i en halva av stadsdelen och den andra gången i nästa halva. Eftersom det var i december och väldigt kallt sov jag med kläder, täcke, överkast och vinterkappa. Detta räckte inte för när jag vaknade stelfrusen på morgonen, hade även fönstret isat igen av vackra isrosor. Den kalla duschen var inte att tänka på däremot fick jag värma händerna i ugnen ett tag, då elen alltid kom på vid 07.00 tiden.

Häruppe har vi en fantastisk sommarvärme och behöver inte frysa, däremot har vi i princip bara bra internetkontakt varannan kväll (det är det som ger mig påminnelsen). Undrar vilken by som har kontakt de andra kvällarna? Detta gör att jag skriver blogg varannan dag ibland i annat fall kan det ta flera timmar innan det är klart.

Dagen har ägnats åt målning, byggande av myggdörr, hundpromenad och pluggning av punktering. Rolf fick hjälp av Anna-Karin som har ICA-affären här, hon är något av en tusen konstnär. Därmed rök min potatisbakelse och mitt jägarfläsk, nåja kanske lika bra det.

I dessa ljuvliga sommarkvällar vill vi helst sitta i utemöblerna och njuta av den fantastiska utsikten mot sjö och fjäll.

DSCN2638.JPG1

När jag ser detta tänker jag alltid på en rad från ”Den lyssnande Maria” den lilla tonsatta dikten av C J L Almqvist. Där finns en strof som lyder ”Herre Gud vad det är vackert”, tycker den här vyn passar så bra till den fantastiska texten. Önskar bara Malena Ernman vore här och sjöng den för mig.

DSCN2633.JPG1

Annons