Etiketter

, , , ,

När man bor lite avsides gäller det att roa sig så gott det går på egen hand eller med hjälp av en hund. Sommarvädret har kommit till Lappland så idag har vi njutit av värmen och vips så säger man, oj vad det är varmt. Man blir aldrig nöjd men vi har i alla fall hittills inte haft myggbesök. Sommar är lika med fika och gärna med trevliga vänner, därför bjöds grannarna in till ”sommarfika”. Naturligtvis skall det dukas med en ärvd broderad s.k. kaffeduk och ängsblommor i vasen när man är i stugan.

 DSCN2883.JPG1

Förutom en hemlagad hallontårta bjöds det på varma vaniljhjärtan.

DSCN2881.JPG1

Som ni ser är det dukat för fyra men plötsligt fanns det bara tre? Kunde inte ens hitta pappersformen den låg i. Hunden däremot höll sig borta?

Ingen idé att gråta över spilld mjölk, vädret inbjöd ju till någon aktivitet. Rolf ville ut på sjön och jag ville gärna fiska lite och hunden tycker om att känna vinden blåsa kring öronen.

DSCN2893.JPG1

Väl ute på sjön får Bachus se en fågel samt något som flöt på sjön varför han beslöt att hoppa i och undersöka det närmare. Flytvästen ja den glömdes hemma men han satt fast i båten med hjälp av kopplet. Just detta gjorde att han hängde i vattnet från båtkanten och såväl Rolf som jag insåg att han snabbt måste upp. Tror att hunden var tacksam men det var inte Rolf han hade nämligen slängt sitt favoritspö i vattnet i hastigheten. Under en timmes tid flöt vi runt och letade kastspö. När vi åkte hem var det bara jag som fått napp, ett haspelspö så alla var nöjda till slut.

Annons