Etiketter

,

Idag har vi verkligen fått uppleva ur fantastiskt det är med teknikens under eller kanske inte. Det hela startade med ett brev som skulle eftersändas till en adress vi befann oss på några veckor i sommar. Brevet sändes iväg och nådde sitt mål den 6 juli men se då upptäcktes det att frankeringen var 14 kronor för lite och kunde alltså inte delas ut. Det sändes då till Post Nord i Umeå som förmodligen bekräftade att det var så, ett meddelande gick då till Göteborg där man sände ett brev till ”sommaradressen” i Dorotea. Eftersom vi inte var där eftersändes detta brev till vår hemadress och anlände idag den 20 juli.

I detta brev kunde vi läsa att vi måste betala in 28:- senast 20 juli för att få brevet utdelat till sommaradressen i Dorotea. Då det redan är den 20 juli gick ju inte detta att verkställa, men som tur var fanns det ett telefonnummer vi kunde ringa. Sagt och gjort, en mekanisk röst gav mig fyra alternativ att trycka på, efter att valt ett kom jag till nästa station. Här fick jag fem alternativ att välja på och tyckte att alternativ fyra verkade bra men inte, kom i stället till station nummer tre och för att göra en lång historia kort var det fem stationer innan en mänsklig röst svarade. Dock endast för att tala om att jag valt fel alternativ på station fyra.

Gjorde om samma procedur och hamnade så småningom hos en ”ganska” serviceinriktad dam, hon upplyste mig om att hon inte kunde svara men att vi borde betala in pengarna direkt idag och eftersom det var under 100 kronor så skulle det inte gå vidare för indrivning (tacksam för det). Sedan kunde vi ju ringa till Post och Telestyrelsen i morgon för att be dem ta tillbaka brevet (som hon nu kunde se låg i Dorotea) och när de kollat att vi betalat för deras besvär sända det åter till oss.

Verkade det krångligt, nej det tog bara ett par timmar och mängder av tålamod och inte får jag några frimärken för besväret heller. Minns de där trevliga personerna som svarade ”posten var god dröj”.

Annons