Etiketter

, , , , , , , , ,

Idag blev det en sväng till Falkenberg, lyckades få med Rolf trots att han för tillfället har svårt att röra sig. Passade på medan tabletterna gör verkan, måste ju röra sig för det är snart dags för den stora höstjakten. I jaktaffären hittade han lite som passar till skogsvandringar för att öka konditionen. Själv ville jag åka till Laxbutiken för att säkerställa kaloriintaget (tog hämtmat), lax är ju nyttig och hälsosam mat.

DSCN3272

 För att kompensera sökte jag upp deras glasscafé. För de som inte känner till det så är Laxbutiken i Heberg (ligger strax norr om Falkenberg) något av en delikatessaffär i just lax. Kolla deras hemsida http://www.laxbutiken.se

På ena gaveln ligger ingången till deras glasscafé och där kan man välja på en massa olika smaker. För egen del tog jag en bägare med Lemoncurd och Hjortronglass, Rolf tog gammaldags vanilj och vit chokladglass. Dessa smaskade vi i oss sittande under ett parasoll i deras vackra uteveranda.

DSCN3254.JPG1  En bägare med två stora glasskulor kostar 40:- skulle väl säga att det räcker med en eftersom man måste ha plats för allt godis. När du valt, betalt och fått din glass ja då går du till bordet med tillbehör. Till alla småbarnsföräldrars lycka kostar det inget extra att välja vad man vill från detta bord.

DSCN3257.JPG1

Där finns , chokladbollar, vispad grädde, rån, sylter, såser och olika smågodis i mängder.

DSCN3255.JPG1

På andra sidan bordet finns det en ställning med ännu mera godis och strössel. Förödande för någon med dålig karaktär vad gäller sötsaker, som jag till exempel och alla vet ju att gratis är gott.

DSCN3264.JPG1

En bild från Rolfs glass men om sanningen skall fram gjorde han en påfyllning vad gäller grädde, rån, chokladsås och ett litet paraply.

DSCN3260.JPG1

Helt koncentrerad på att äta.

DSCN3274.JPG1

Själv tog jag senare på kvällen en nästan timmas promenad i vattnet utmed strandkanten. Sandbottnen förändras för varje timma allteftersom det blåser, ikväll var den randig.

DSCN3285.JPG1

En underbar känsla när solen går ner, vattnet är ljummet och ljuset speglar sig i vattenytan. Kan det bli bättre?

 

Annons