Etiketter

, , , , ,

Operation Sandalwood, ett dödligt uppdrag för Mr. Majestic, är titeln på en bok skriven av Zuc OÝeah. Mest har denna författare skrivit reseskildringar och andra kultböcker. Den här gången har han vågat sig på att skriva en deckare vilken kom ut 2014. Zuc OÝeah har en fot i Indien och en i Sverige vilket märks tydligt. Språket är så roligt och han har en fantastisk humor, dessutom kan han kulturerna från båda länderna vilket även det märks. Hans hemstad är Bangalore och i den hittar han som i sin egen ficka. Har man dessutom besökt någon storstad i Indien, Kina, Vietnam eller något annat asiatiskt land, ja då kan man verkligen leva med i boken.

Operation Sandalwood : ett dödligt uppdrag för Mr Majestic

En deckare ja visst men det handlar inte om poliser, mord, utredningar utan boken är så väsensskild från alla vanliga deckare. Ibland påminner den mig lite om 100-åringen som försvann. Denne Hari (Mr. Majestic) som förutom att han är en stor mångsysslare även får släpa på sin onkel Mamool och han gör inte tillvaron lättare för honom.

Det dröjer några sidor innan man kommer in i historien men å andra sidan är det 360 sidor i boken så det gör inget. En lättläst o humoristisk bok, pendlar lite mellan feel good, reseskildring och lite spänning. Klart läsvärd och den har förgyllt några dagar av min sommar.

Annons