Etiketter

, , ,

Numera kommer jag säkert att komma ihåg att låsa och även att kontrollera dörrar och fönster mer än en gång. Antagligen kommer jag att utveckla någon form av tvångsbeteende eller så inser jag att det bara var en roman. Egentligen behövde jag inte ha läst den eftersom det räcker att läsa dagstidning, se nyheter på TV eller lyssna på radio. Den krassa verkligheten når en överallt och världen tycks bara bli ondare, ingen respekt för människoliv eller vad som är mitt eller ditt längre. Vad är då anledningen till att jag skriver detta, jo jag har precis läst färdigt boken av Eliszbeth Haynes, ”Glöm inte att låsa”. En mycket otäck och realistisk historia och det här är hennes första bok vilken har blivit väldigt populär i Storbritanien och USA.

Glöm inte att låsa

Boken är skriven så att den handlar om två olika skeenden som varvas i vartannat kapitel. På så sätt får man bakgrunden till varför denna kvinna har ett så utpräglat tvångsbeteende. Ibland beskriver den scener som man kanske helst inte vill läsa om men å andra sidan det skulle mycket väl kunna vara verkligt. Den här författaren vet nämligen vad hon skriver eftersom hon arbetar som utredare inom polisen. Boken engagerar på många sätt och ibland avskydde jag verkligen denna smilande man som man nästan kan se framför sig. En mästare i att manipulera sin omgivning. Ha god tid på er när ni läser den och gärna medan det är ljust. Ni behöver nog inte låsa för jag hoppas ni inte känner någon person av den här typen, gör ni det skaffa flera lås.

Annons