Etiketter

, , , , ,

Det är inte bara kulturell och andlig spis som serveras på Wenngarns slott nej du kan njuta av allehanda läckerheter. Det finns naturligtvis en väldigt bra restaurang men då dagen var solig och magen inställd på kakfrossa hoppade vi över restaurangen. Det är klart är man törstig finns det ju ett musteri där man antagligen ta tillvara frukten från alla äppelträden och jag tror även ett ölbryggeri. Detta hus var dock stängt denna dag. För att kunna njuta ordentligt av sötsakerna laddade vi lite med pizza innan. Dammstugans vedugn är namnet på detta charmiga lilla inneställe.

014.JPG1

Pizzorna är lite annorlunda än vad man är van, inte så feta och kladdiga med andra ord. Priset kanske är lite fett, Rolf och jag tog en pizza med namn Friden till ett pris av 145:- den innehöll, handskalade räkor, kräftstjärtar, avocadomousse och manchesallad. Här är det bara själva botten som varit i ugnen resten är färskt.

Efter att vi bottnat med dessa nyttigheter var det dags att gå till slottets bottenvåning eftersom det är där man serverar kakbuffé på helgerna.

020.JPG1

Kaffe, dricka de har en väldigt god äppeldryck och kakor till priset av 125:- för vuxna, så det gäller att ta för sig så att det lönar sig eller hur.

022.JPG1

Helt klart orkade man inte prova alla men jag kan säga att jag nog intog kalorier för de närmaste två månaderna.

021.JPG1

Det vore ju synd om de gjort allt besvär i onödan, Chokladbollar är ju populära hos barn och eftersom jag tagit till mig för mycket så slank det ner ett par i servetten. Eller var det medvetet? Då 9-åriga Vanna inte var med men älskar chokladbollar ville de hem till henne så jag lät dem göra det. Fy, så gör man inte.

029.JPG1

Är man vinintresserad går det att boka in sig på en vinprovning, de har ett bra utbud och man provar fyra viner vilka serveras tillsammans med olika tilltugg. Som sagt detta är ett ställe med massor av aktiviteter.

Annons