Etiketter

, , ,

Måste nog erkänna att jag är lite lättlurad, här är ett exempel. Det har nu lanserats en ny produkt för herrar, nämligen Zlatans Deostick/spray, showergel och Zlatan Ibrahimovic’s parfym för män. Ja det är inte produkten jag tänker på när jag känner mig lurad för den är nog bra. Enligt reklamen håller den dig fräsch, stark o fokuserad. Deoderanten ger dig dessutom kraft och energi samt motverkar lukt effektivt (såväl god som dålig lukt antar jag). Behaglig mot huden och dessutom alkoholfri (annars hade man väl fått köpt den på systembolaget).

Redan här är jag nog lurad i alla fall, har då aldrig stött på en deodorant som gjort mig mer fokuserad inte heller har jag fått mer energi av Vichy deostick från apoteket. Det kanske är namnet som gör skillnaden.

Zlatan-Ibrahimovic-Parfums-Deodorant-Stick-76-g.jp1g

Nej det är vad ordet ”Taxfree” betyder, enligt Wikipedia (om man nu kan lita på det). Denna källa gör nämligen gällande att taxfree står för nedanstående.

”Taxfree betyder skattefri. Ordet kommer från engelskan.  En taxfree-shop är en butik som säljer varor skattefritt. En sådan kan finnas på en internationell flygplats eller på ett passagerarfartyg som trafikerar internationellt vatten. Även vanliga butiker i land kan sälja taxfree men bara till utländskt boende, som i detta fall får tillbaka pengarna i efterhand”.

Detta har jag trott på i alla år så visar det sig att jag är grundlurad. Tog upp alla artiklar från denna kollektion från såväl Åhlens som från Arlanda taxfreeshop. Döm om min förvåning när det visade sig att produkterna kostade exakt lika mycket på båda ställena. Jag som alltid har trott att det skulle vara billigare på Arlanda taxfreeshop än på Åhlens, tala om att vara lättlurad. Är det Åhlens som inte betalar skatt eller är det Taxfree butiken som betalar skatt eller jag helt enkelt bara dum??

 

c

Annons