Etiketter

, , , , , , , ,

Det har varit en hel del farande hit och dit de sista dagarna men igår kopplade jag av en stund med att äta på Le Parc tillsammans med före detta arbetskamrater. Alltid lika trevligt och eftersom vi har haft mycket roligt tillsammans genom åren finns det mycket att ventilera. För egen del åt jag smörstekt rödingfilé med pepparrotscreme och örtkryddad potatis. Annars skulle Rolf och jag varit i Lappland som idag men på grund av Rolfs hälsobesvär har vi inte kunnat åka. Annars hade det varit egenfiskad röding som stått på matbordet fast å andra sidan har det inte nappat så mycket i år. För kallt i sjön och för lite insekter. Men jag kan lova att om vi åker upp snart så har nog miljontals knott och mygg hittat dit.

010.JPG1

Jag har tidigare läst om en nyutkommen likör som heter Lejonet och Björnen, den är speciellt framtagen som glasslikör. Skall ha en smak av Texas Fudge och inte helt billig priset ligger på 195:- för en halvlitersflaska. Idag köpte jag i alla fall en sådan för att kunna se om reklamen håller.

003.JPG1

Letade fram lite vaniljglass i frysen, hade bara ICA-s vanilj (fast enligt alla undersökningar skall den vara en av de bästa), det jag först la märke till var att den krämiga konsistensen var väldigt soppig. Fast å andra sidan står det krämig smak o inte konsistens. Tam i färgen och smaken OK men det går lika bra med Baileys. Man köper den inte en gång till om jag säger så.

002.JPG1

Skulle ju kunna göra en egen ”vindryck” till glassen för det verkar vara en hel del druvor på gång. Tog bort en massa blad på vinrankan i helgen för att släppa fram solen och bröt av ett par grenar. De fick pryda matbordet i  brist på blommor. Verkar inte vara någon bra idé för de håller på och vissnar, Rolf påstår att det kan bero på att jag har satt dem upp o ner. De skall ha rotdelen nedåt inte visste jag att det hade någon betydelse.

009.JPG1

Annons