Etiketter

, , ,

Morgonstund har guld i mund – ett gammalt talesätt och det betyder väl egentligen att ”den som är uppe tidigt får mycket gjort”. Jag motsäger mig inte det fast idag hade det två olika betydelser för min del. Kanske inte för min del snarare en för mig och en för spindeln. Spindlar är djur som jag absolut inte gillar och vill under inga förhållanden ha dem nära mig fast idag var jag tvungen att ta en extra titt. När jag tog en morgonpromenad med hunden fick jag syn på ett fantastiskt spindelnät, blev så imponerad att jag var tvungen att vända och hämta min kamera. Det var så fantastiskt vackert, ett riktigt skolexemplar som bara ser i tecknade filmer. Det var cirka 25 cm i diameter.

010

Dessvärre är min kamera inte så där superbra men jag fick i alla fall en bild, talesättet stämmer spindeln fick mycket gjort i ottan och jag ett guldfynd i kameran. På nästa foto kan man se hur perfekt nätet är gjort.

019

Spindeln var väl 2 – 2,5 cm lång men tillräckligt respektingivande för att jag skulle hålla mig på avstånd. Nästa gång jag gick förbi var allt borta undrar vad som hände? Så mycket olika spindelnät som jag såg längs vägen idag har jag nog aldrig sett förut, den tidiga daggvåta morgonen gjorde att de sågs tydligt.

004.JPG2

Som små tussar av spunnet socker låg de utströdda, på andra sidan vägen såg de ut som genomskinliga svampar. Mycket vackert kan man så där ”oförhappandes” se i arla morgonstund.

008.JPG1

Annons