Etiketter

, ,

Återigen en fantastisk dag, värme och solsken på dagen och en ljuvlig svalka mot kvällningen. Eftersom Rolf fortfarande är lite krasslig har jag fyllt dagen med lite blandad kompott och hunden har hjälpt till på sitt sätt med krav på promenader med mera. Bestämde mig för att baka ett par småkakor, passar ju bra nu när det är så varmt då märks det ju ingen skillnad om man är inne eller ute. Underbara nötkakor (receptet finns under fliken recept) stod på listan och smeten går lättare att spritsa ut om man rör om den i en skål placerad över hett vatten.

003.JPG1

Antagligen var det för varmt eftersom min tankeförmåga inte var helt OK, att placera en plastskål på en kastrull med kokande vatten är inte så smart. För det första blir det vacuum mellan skål o kastrull och för det andra så vidgas plastskålen. Resultat, skålen blir som fastgjuten i kastrullen på grund av detta, nu vilar såväl kastrull som plastskål bland soporna. Skall detta räknas in när man räknar ut priset per kaka blir de dyra.

007.JPG1

Kakorna blev i alla fall goda och nästa gång skall jag använda en rostfri skål så går det inte så många kastruller. När jag ändå höll på blev det en plåt med mina ”favoritkakor” ja smaken delar jag med svärdottern och ett av barnbarnen.

002.JPG1

Fyllda med härlig kaloririk mandelmassa men det är inte jag som skall äta upp dem, nej de är för min syster och svåger som kommer på visit från USA om några veckor. Vill vara generös och inte riskera att hon väger mindre än vad jag gör när hon åker hem igen. Kallas det omtanke eller elakhet?

Annons