Etiketter

, ,

Vårtrött har jag hört talas om men hösttrött kan man vara det eller är det vanlig lathet. Inte kan man lyssna på radio för att koppla av heller, det är bara elände i världen nu för tiden. Med tanke på att det finns 193 eller 246 länder i världen och det är lite elände i alla, mycket elände blir det. Ja siffrorna är lite skiftande vad gäller antalet men det beror på hur man räknar. Världens ledare är inte riktigt överens om vilka kriterier som gäller.

Vi har i alla fall haft besök av det tioåriga barnbarnet och då behöver man inte vara osäker på vad som gäller eller vem som leder. Hon har en otrolig energi och ett stort intresse för bakning och matlagning. Oftast gör hon egna recept vilket brukar lyckas väldigt bra, tror hon brås på sin farmors mor. Kan se fram emot en burk kakor ibland på ålderns höst antar jag. Den här helgen blev det pannacotta efter ett recept vi hittat i UNT, lite annorlunda men kul.

020.JPG1

Recept

Ahlgrens bilar Pannacotta

Två påsar Ahlgrens bilar samt 9 dl grädde, dela upp bilarna efter färg i högar om 50 bilar (rosa, grön, vit). Ta 3 dl grädde och 50 bila,r smält varje färg för sig, smält ner dem långsamt under svag värme. Fördela det i 10 små glas (c:a 1 dl per glas) ju smalare desto snyggare. Ta först en färg låt glasen stå i kylen tills det stelnat därefter nästa färg osv.

Man kan naturligtvis göra dem mindre om man vill men skall man ha dem som ensam dessert är det lagom med 8- 10. Går ju alltid att dekorera med bilar om man så vill, kan säga att vi fick godkänt av vår smakexpert Ina.

022

Annons