Etiketter

, , , , , ,

Det finns ett talesätt ”nu blommar löken eller nu blommar det” ja det finns många variationer på det. Dess andemening är i alla fall att ge uttryck för en tydlig förvåning eller kanske rent av upprördhet. Här blommar det i alla fall fast inte är jag upprörd över det men kanske lite förvånad. Anledningen till det är att våra Flox blommar så fantastiskt och de är dessutom över en meter höga, det har aldrig hänt förut. Jag har inte vad man brukar kalla för gröna fingrar sanningen är att de i detta sammanhang inte har någon färg alls.

003.JPG1

Man kan nog förmoda att det är naturen själv som gjort sitt.

Fast jag har faktiskt en annan fundering, hur kan det komma sig att när man sätter ut en bild på en mysig hund eller katt på facebook så får man massor av ”gilla” tryckningar? Varför händer aldrig samma sak om man har en bild på något fattigt barn och skriver texten ”är det någon som vill skänka lite pysselsaker eller något gosedjur” som jag kan ta med till fattiga barn i Thailand? Antagligen har jag använt osynligt bläck för det verkar aldrig vara någon som ser det. Det är en fantastisk läsning om en fantastisk kvinna Bente Wikman som du kan hitta på http://www.bentewikman.n.nu och hennes arbete bland de fattiga i Thailand. Just nu har hon behov av färgpennor, pyssel, små bilar, indianpärlor och småpyssel för barn. Det går att skicka direkt till henne vilket man kan läsa om. Jag brukar säga att om alla gav en sak var skulle det bli en hel del. De vackra blommorna fick mig att tänka på att skönhet kan se väldigt olika ut.

https://www.facebook.com/visombryoss?fref=nf

Annons