Etiketter

, , , , , , , ,

Jag har ett litet problem, jag är nämligen nyfiken så till den grad att jag helt enkelt måste kolla upp sakerna jag funderar på direkt. Tur att internet har uppfunnits annars vet jag inte hur jag skulle burit mig åt.

Skall ge ett exempel, vi satt och åt och kom att titta på mjölkpaketet där stod det ”ursprung Sverige”. OK men vadå det var ju svensk mjölk, tror jag. Min tanke var om det är svensk mjölk för det måste väl vara det som avses med ursprung, var packas den då? Skrev naturligtvis till ICA:s kundtjänst och ställde frågan, var packas mjölken? Fick svaret, mjölken packas i Sverige. Nu måste jag ställa frågan igen för om den packas i Sverige var kommer då mjölken ifrån den är väl inte svensk eftersom det står ursprung Sverige, är det svenska kor som bor utomlands eller ? Det blir en fråga till   för att få klarhet, under tiden dricker jag Arlas mjölk från svenska gårdar det känns tryggt.

Det är så sant, Ting tar tid. Jaha nu måste jag kolla upp vem har sagt detta, jo Piet Hein och vem är han? Det var en dansk författare, uppfinnare, matematiker som levde 1905 – 1996. Han använde pseudonymen Kumbel när han skrev.

Ting tar tid skrivs ofta som TTT och de finns med i gruken nedan

Husk de tre
T.T.T.
Slid men hvid
Ting Tar Tid

Jaha och vad är nu en gruk? Jo Piet Hein skrev denna vers som ju är en gruk och en gruk är en kortfattad, koncis, finurlig rimmad liten aforistisk dansk dikt.

O vad är då aforistisk? Jo det betyder kärnfull.  Se där, så mycket arbete/forskning för att jag drack ett glas mjölk och tyckte det tog tid.

Det blev lite nybakade muffins för det receptet kan jag utantill och behöver ingen tolkning via internet.

003.JPG1

Annons