Etiketter

, , , ,

Idag infann sig den första höstdagen åtminstone kändes det så. Rolf och jag åkte in till centrum och jag hade mitt fina paraply med bilder av små katter på, inköpt på Van Goghmuseet i Amsterdam. Inget att stila med direkt dessutom blåste det nordan, paraplyet vände sig och såg ut som en strut och av katterna såg man endast klorna. Själv var jag inte långt ifrån att göra samma luftfärd som Mary Poppins, ibland är det tur att ha några extra kilon som håller en på mattan.

Nu är det med andra ord fritt fram att gnälla, så mörkt och trist, bara regn o fy vad kallt ja vokabulären är ju rätt inövad. Eller snart är det dags, brasa i öppna spisen, man kan sitta ihopkrupen i favoritstolen o läsa en bra bok och lite kakao mot kvällningen. Hoppsan nu blev det positivt helt plötsligt. Det där med kakao gillar jag, ordet för tankarna till en kopp med rykande varm chokladdryck. Fast visst kan man även tänka på det i fast form och då tänker jag Marabou.

Ett är då säkert gårdagen var sista dagen jag hade kortärmad blus, kjol och var barbent i sandalerna. Trist men ändå härligt med en ny årstid på väg.

Annons