Idag blev det först en promenad med hunden man kan riktigt se hur han utstrålar lycka när han får flyga runt som ett jehu

image

Efter en stund satte vi oss att vila ochnjuta av den vackra naturen, just nu är naturen i sin början vad gäller

image

Det gäller dock att inte slappna av, vem vet det kan flyga förbi en fågel eller i värsta fall en björn fast den flyger väl inte. Det har dock synts till en björn i närheten som käkade upp de få blåbär som fanns. Framåt kvällningen var bjudna på middag på fjället, hos våra vänner som har en stuga långt upp på fjället och där man traditionsenligt lagar maten ute.

image

Det krävs en del erfarenhet för att servera en trerätters middag med enkla verktyg. Nyrökt sik, toast med sikröra och sikrom, långstekt älgstek, nyplockade kantareller, hemodlad potatis och sallad, kladdbakelse med passionsgrädde och färska hjortron, vitt vin med hemodlade jordgubbar. Jag behöver väl inte säga att vi var mätta och dessutom njöt av att sitta och följa matlagningen på nära håll. Fast om rätt skall vara rätt damerna stod mest och herrarna satt och pratade jakthistorier, älgjakten närmar sig.

Annons