Etiketter

, , , , , , ,

Då är vi inne på den tredje dagen av vår resa till Turkiet, denna dag blev det som vanligt en riklig frukost och sedan avresa direkt efter. Utflykten kommer att vara i tre dagar och det blir två övernattningar i Pamukkale. Vädret var fortfarande perfekt, runt 27 grader och soligt. En detalj jag la märke till när vi kom in i tätorter var denna nedräkning som satt överst på ”rödljusstolparna”. Här kan man se hur många sekunder det är kvar innan det slår om till grönt, kanske bra för hetsiga bilförare?

096.JPG1

Vägen från Göynûk till Pamukkale bjöd på fantastiska vyer, man såg miltals över bergen. Naturligtvis gjordes det ett av de obligatoriska försäljningsstoppen efter vägen. Idag var det en smyckesfabrik, stoppet var snabbt avklarat och försäljarna var inte direkt påträngande. Några av resenärerna ville dessutom köpa lite av glittret så jag antar att alla var nöjda.

162.JPG1

Eftersom vi passerade de berömda kalkbassängerna i Pamukkale på vägen gjorde vi ett litet stopp för att se det hela från nedre sidan. Väldigt imponerande och vackert, en liten oas för avkoppling och kanske en tur med söta små svanbåtarna.

Turkiet 2015 10 14 054.jpg1

De båda herrarna njuter i alla fall av såväl klimat som utsikt.

Turkiet 2015 10 14 056.jpg1

Hotellet för denna två nätters vistelse visade upp en pampig entré och visade sig vara ett mycket elegant fyrstjärnigt hotell. Richmond Thermal Hotell beläget strax utanför orten Pamukkale.

231.JPG1

Efter så mycket nya intryck och dessutom en varm resa var tanken på ett avsvalnande bad riktigt hägrande. Snabbt byte och ut till poolen.

222.JPG1

Här blev det problem, visst var poolen härlig men en bit bort låg de härliga thermalbaden som var tre till antalet. Det började med lite mer än ljummet vatten för att i det tredje ha en vattentemperatur på 46 grader. Trots det varma vädret var det väldigt njutbart att sitta i det varma vattnet och slappna av. Utöver detta fanns det en bassäng inomhus med väldigt varmt och antar jag hälsobringande vatten eftersom det kommer från en varm källa.

236.JPG1

Den breda vattenstrålen i ena kanten var skön att stå under, otroligt varmt vatten och uppskattades inte av alla. Det fanns dessutom ett par annorlunda duschar vilka jag övertalade våra grannar/medresenärer att gå in i. Talade väl inte om hela sanningen, den bestod nämligen av en hink iskallt vatten som snabbt hälldes över en när man drog i snöre. De tog det kallt så att säga och det lär väl dröja innan de bjuder oss på grannfika igen.

123.JPG1

Kvällen avslutades i en vacker matsal med vita dukar o brutna servetter, härlig o riklig buffé. Naturligtvis ett efterrättsbord men jag begränsade mig till tre bitar samt en hallonmousse. För den som orkade fanns det möjlighet att sitta i baren och se på turkisk magdans som avslutning på kvällen.

Annons