Etiketter

, , , , , , ,

Efter nästan tre dagar i Pamukkale med omnejd var det nu dags att åka tillbaka till hotell Karmir. Den lilla utflykten nalkades sitt slut och vi hade en väldig tur med vädret, härligt högsommarväder. Resebolaget höll med fria vattenflaskor efter att vi betalat en euro för två flaskor var det bara att ta så mycket vatten man behövde. En fin gest som uppskattades. Efter frukosten dröjde det inte nån lång stund innan den var fylld med nyfikna turister igen. Vi åkte en annan väg tillbaka till Altanya så om man lägger ihop milantalet blev det en rejäl runda. Nu bar det mycket nedför vilket kändes i öronen samt att man kände av svängarna på serpentinvägarna. Vägarna var dock väldigt fina och såg ut att vara relativt nyanlagda, gott om plats för möten och en mycket försiktig chaufför gjorde resan behaglig.

252.JPG1

Flera små städer passerades och jag blev väldigt nyfiken på alla de tunnor som fanns på taken till höghusen. Eftersom det verkar finnas någon platta, solvärme? bredvid kan jag tänka mig att det var lägenheternas varmvattenberedare?

015.JPG1

Stopp efter vägen för lunchpaus, en restaurang som låg vid kanten av en sjö, stor och fräsch och god mat. Någon öl blev det inte då restaurangen låg för nära byns moské för att kunna servera detta. Men vi hade ju ändå vant oss vid vatten

258.JPG1

Deras specialité var grillad öring vilken de odlade i den närbelägna sjön, all maten serverades i lerformar som var alldeles svarta efter alla besök i stenugnen. Mycket varmt och mycket gott.

260.JPG1

Utsikten var förtrollande, höga berg, mycket växter och den lilla sjön. Verkligen ett avslappnande ställe för stressiga resenärer.

268.JPG1

Garnd finale av dagarnas shoppingställe, en mycket exklusiv läder/skinnfabrik. Här kunde man köpa en enkel skinnjacka från Armani för runt 15 – 20 000, fast jag gillade inte den röda färgen så det fick vara. Faktum är att jag tittade mer på de högklackade skorna än på jackorna. Att döma av herrarnas lågt ställda blickar tror jag att även de var mer inställda på att bedöma ben o skor än jackor. Men även här fanns det medresenärer som spenderade lite av reskassan genom att utöka sin klädgarderob inför vintern

272.JPG1

Väl ”hemma” på hotellet igen blev det snabbt klädbyte och ett dopp i poolen och mera mat.

Turkiet 2015 10 14 410.jpg1

Annons