Etiketter

, , , , , , , ,

Då var vi inne på den sjunde dagen och resan har nått sitt slut. Sista dagen på en resa är ju den där dagen då man skall hinna med allt man inte klarat av innan. Plus att det man tänkt men inte gjort skall in i schemat för dagen. Frukosten gick nu på rutin och därefter vila vid poolen, framåt lunchtid hade vi bestämt oss för att åka till en närliggande ort, Kemer. Det visade sig vara mycket enkelt man tog bara en ”lokalbuss”, den stannade dessutom precis utanför hotellets entré och vid slutmålet stannade den mitt i centrum. Där fanns ett litet torg med statyer, damm och små gröna plättar.

324.JPG1Vi satte oss på en bänk för att lägga upp en plan för vårt lilla besök. Under tiden kom en hund springande, han hade antagligen varma trampdynor för han kastade sig i den lilla dammen och såg nöjd ut. Det var inte första gången han gjorde det, syntes en viss vana.

Vi beslöt oss att gå tvärs över torget till en marknad, det var en livsmedelsinriktad sådan plus lite annat. Bland annat såg jag de här olika sorters teerna och inte förrän jag kom hem såg jag att det längst fram till höger fanns ett Viagrate, några hade köpt i alla fall som synes. Det blev inget te köpt för vår del.

329.JPG1

Tillbaka till torget och det vackra klocktornet där det fanns en mycket bra restaurang, ville man kunde man sitta på balkongen runtom tornet. Samtidigt med maten kunde man då njuta av en fantastiskt vacker utsikt.

323.JPG1

Vi åt en enkel men utsökt omelett med en kraftig ostsmak. Lagom lunchrätt.

334.JPG1

Herrarna höll sig kring torget medan vi damer besökte affärerna, de var dessvärre för många för att vi skulle kunna besöka dem alla.

317.JPG1

Efter några timmar åkte vi tillbaka till vårt hotell, min väninna och jag tog en tur till ”vårt centrum” för att inhandla några småsaker. Passade på att fotografera det här hotellet vilket jag tycker är ganska häftigt. Lätt att förväxla med finlandsfärjan. Ser ut precis som ett kryssningsfartyg och namnet är givetvis Queen Elisabeth.

335.JPG1

336.JPG1

Efter kvällens middag som jag avslutade med att äta färsk frukt, kändes lite bättre som avslut efter alla dessa sötsaker som slunkit ner varje dag.

339.JPG1

Därefter tog vi lite frisk luft i poolområdet och bestämde oss samtidigt för att hoppa över kvällens underhållning. Den enda underhållning vi tillät oss var ett besök i hotellets väskshop vilken jag och min väninna besökt varje kväll. Skulle tro att ägaren saknar oss. Hon var faktiskt tvungen att köpa en ny resväska för att få plats med alla sina nya ägodelar, för att vara lojal köpte jag också en. Tidigt sänggående kl.23.00 för att klara väckningen kl. 01.30, frukostintag kl. 02.00 och avresa till flygplatsen kl.02.30. Flyget gick i rätt tid kl.06.00 och när klockan slog tolv var vi hemma på Arlanda igen. Berikade av en trevlig och lättsam resa tillsammans med många härliga o nya bekantskaper. Häftigaste minnet? Ja det var när Rolf bad mig att inte sparka på sängen men det var inte jag det var naturen som visade 5,5 på Richterskalan. Det var dock mycket snabbt övergående.

342.JPG1

Annons