Etiketter

, , ,

Britt-Marie var här, ja det handlar inte om en person utan det är titeln på en bok. Jag fick den av min syster som ville att jag skulle läsa den och sedan skulle vi jämföra vad vi tyckte om den.

Boken är skriven av författaren Fredrik Backman som även har skrivit boken, en man som heter Ove. Huvudpersonen i boken är en 63 årig gift kvinna som vigt sitt liv åt att ta hand om hemmet samt att se till så att det alltid finns lagad mat när maken kommer hem. Hennes man gör mycket affärer med Tyskland och när han kommer hem efter dessa möten är det ofta läppstift på han skjortkragar. Britt-Marie ser då till att skjortorna blir tvättade o strukna under natten, han måste ju se fräsch ut på jobbet.

I bokens början terroriserar hon en arbetsförmedlare som inte riktigt förstår, att i Britt-Maries värld gör man listor på vad som skall göras och följer dem. Man känner starkt för denna arbetsförmedlare.
Eftersom hon aldrig har arbetat är utbudet på arbetsmarknaden ganska så begränsat.

Britt-Marie var härMen till slut hamnar hon som fritidsledare i en utdöende by på landet. För en kvinna som alltid ansett sig själv vara till för andra blir det väldigt svårt att ta beslut för sin egen del. På kort tid får Britt-Marie se vad världen och människor runt henne kan erbjuda. Det handlar om fotboll, pizza, vänskap och det handlar främst om en kvinna som hela sitt liv väntat på att henne liv skall börja. Den har många undertoner av allvar men den är så fantastiskt rolig. En av de få böcker där man kan sitta i sin ensamhet och skratta högt. Har ni inte läst den så bjud hem Britt-Marie till er läshörna, ni får garanterat en trevlig stund ihop.

 

Annons