Etiketter

, , , , , ,

Så var det dags igen, klockorna skall ställas om till vintertid vilket betyder att vi ställer tillbaka den med en timma. Det blev med andra ord en lång dag och dessutom var man utsövd på morgonen. Tänk ändå vad en timma kan göra. Eftersom det fanns lite, men mycket lite, överskottsenergi passade jag på att klippa ner några buskar av Ölandstok, så är det klart. Därefter var det vård av Orkidé och jag måste säga att jag är mycket stolt över mina orkidéer. Passade på att ta ett foto och med tanke på att en del av dem är 4 -5 år gamla måste man väl ändå säga att de är fantastiska.

011.JPG1

Skötseln består av vanvård på sommaren, vattenbad och näring en gång i veckan under vintern. Det är massor av knoppar som inte slagit ut ännu så vi får glädjas av den ett bra tag framöver. Tilläggas skall att de vita krukorna inte har sin plats där i vanliga fall.

Fick även lära känna en ny bekantskap idag, Ingemar Bergman i form av en bild på en 200:a kronors sedel.

020.JPG1

Säger som jag brukar ”Det var bättre förr”. De här nya sedlarna ser ”utländska ut” först trodde jag det var en eurosedel men sedan såg jag att det var en av de nya svenska sedlarna. Nu gäller det att växla in valuta innan man åker utomlands, när vi fick nya sedlar förra gången var det ett växlingskontor som inte ville växla in en 500-kronors sedel. De hade aldrig sett den förut. Jag som dessutom tycker att hundra kronor bara flyger iväg när man handlar hur skall det då gå med tvåhundrakronors sedlarna. Jag är skeptisk.

Dags för hundpromenad klockan är visserligen bara åtta men hunden vet ju inte om tidsomställningen, så han tror säkert att det är OK för kvällspromenaden. Det känns nog som 21.00 för honom nu annars är han inte så lättlurad.

Annons