Vi skriver den 29 oktober och då kan man nog med säkerhet säga att hösten har kommit. På morgnarna lyser gräset vitt av nattfrosten och det har varit någon minusgrad i nattemperatur redan. Dock lyser snön med sin frånvaro och kanske är det lika bra. Inomhus har vi börjat så smått med att elda i öppna spisen på kvällssidan förutom att det sprakar och lyser så trevligt, sprider det även en skön värme med doft av riktig furuved.

Ändå börjar jag känna lite av den så kallade hösttröttheten och det är inte mycket som kan motverka det. Skulle vara ett intag av något sött förstås, sötsaker ger energi och hål i tänderna det vet ju alla.

015.JPG1

Nu fick jag denna ”Fudge” gjord bland annat på jordnötssmör av min syster, hon brukar sända mig en sådan ibland. När det händer smyger jag undan den för att i min ensamhet kunna njuta ordentligt (jag älskar jordnötssmör). Den piggar upp och det kanske räcker att vi är pigga en i taget här hemma.

Kanske finns det ett skäl till att vi är så trötta idag och skälet heter Bachus, vår mysiga och envisa hund. Han fick nog något olämpligt i sig igår, för i natt väckte han oss fem gånger och behövde gå ut. Då räknar jag inte med kvällsturen kl. 22.00 och morgonturen kl. 06.45. För att förenkla det för oss startade han övningen kl. 01.00 och spred ut den över natten med ungefär 75 minuters mellanrum. Av någon anledning vaknar man till efter att ha vistats utomhus en stund nattetid så sömnen lyste med sin frånvaro. En sak var dock positiv han skällde bara lagom högt så att grannarna inte behövde tvärvakna, har vi tur trodde dom kanske bara att de drömde något otäckt.

Kallas detta också hösttrötthet eller är det hundtrötthet? Mysig är han i alla fall, här är ett foto taget någon minut innan han åt upp handsken han har i munnen. Kan man väl också kalla olämplig mat fast den gången ville de ha några tusenlappar på djursjukhuset för att ge oss tillbaka handsken.

006.JPG1

Annons