Eftersom vi befinner oss enligt almanackan i Allhelgonahelgen, följer vi vår gamla tradition att besöka kyrkogården för att tända ljus. Idag har vi besökt kyrkogården i Eskilstuna där vi smyckat med bukett samt tänt ljus. Vi var lite för tidiga för att få uppleva den stämning man känner när mörkret börjar lägga sig. Runt den lilla dammen kan man dock se alla ljusen som hittills placerats där.

008.JPG1

Att se alla ljusen tända i höstmörkret ger en fin inramning till alla de vackra minnen som följer oss en dag som denna. Efter att vi varit där åkte vi till Västerås för att besöka nästa kyrkogård, för de som undrar, nej det är inte av något tvång vi gör det. Dessa besök ger väldigt mycket för ens eget välbefinnande och att få minnas de man saknar med en stilla stund.

I Eskilstuna har man infört något nytt, vid ett bord serveras det kaffe och där finns även en präst på plats. En fin gest av kyrkan tycker jag.

När själen fått sitt gjorde vi ett oplanerat besök hos Bosse o Ann-Britt i Västerås och blev förplägnade med en riktigt smarrig Janssons frestelse. Som vanligt hembakade kakor och kaffe innan hemfärd. Efter denna många mils runda kom, vi hem i god tid för att få en lugn hemmakväll.

Annons