Etiketter

, , ,

Fast att det har varit minusgrader i flera dagar har jag inte vant mig vid det ännu. Det är ju helt i sin ordning för vad jag kan minnas har kylan och julmarknader alltid följts åt. Skillnaden är väl att när jag var liten kunde man köpa varm glögg i små koppar när man var på julmarknad. Det kan man inte idag, å andra sidan har jag ju inte besökt någon marknad ännu så vem vet det kanske finns.

Småfåglarna har i alla fall börjat tala om att de kan tänka sig att vinterserveringen öppnar för säsongen. Så nu är det talgbollar för hela slanten, de fungerar lite som julgranskulor fast de är utomhus. Den för året nyinköpta matbrickan för fåglar hänger nu i busken utanför köksfönstret, tänkte den passar bra in med grannens fyra katter.

008.JPG1

Vi har faktiskt börjat förbereda för första advent, det vill säga Rolf har gjort det och jag tittat på. Anledningen är att han är lite händigare vad gäller utomhusarbete. Grangirlangen vid ytterdörren samt en liten gran vid ingången. Det blev bra fast jag tyckte det var egendomligt att en så liten gran utomhus kunde dofta så mycket i hallen. Så småningom klarnade det, jag hade tänt ett doftljus en liten stund, jag har fått det av min syster. Det hette rätt och slätt ”Vinter” och doften är ljuvlig, vem behöver färska granar när man kan få doften så lätt?

Annons