Etiketter

, , , , , , ,

Snarare hosta, halsont och heshet, de två första sakerna kan man stå ut med men heshet är ett elände. Under fredagen var det stört omöjligt att få fram ett ord. Till råga på allt var vi bjudna till grannen där herrn huset nu uppnått en mogen ålder av femtio. Det bjöds som vanligt på goda viner och god mat. Denna gången var det en italiensk buffé och jag lät mig väl smaka, åt faktiskt så att jag även klarade söndagen utan mat.

005.JPG1Italiensk mat tillhör nog min favorit vad gäller buffé, det är så härliga smaker i en nyttig förening. Ja detta var ju bara ett fat ni ser ovan, tänk er tre till plus bröd och grissini. Den här kvällen blev nog lite extra trevlig beroende på att min frånvaro av röst gjorde att jag inte kunde hålla låda som jag brukar. Det innebär alltså att även övriga gäster fick uttrycka sina tankar och åsikter, tror de uppskattade det.

Under dagen drog vinterns första oväder in över Sverige och i Skåne blev det ett riktigt snöoväder så likaså i Danmark. Det kommer alltid lika oplanerat och för bilister verkar det som oförberett. Tycker kanske att dubbdäck bör vara påsatta vid det här laget men alltid är det några som slarvat. Snö. kyla och blåst är en farlig kombination så det har hänt många bilolyckor under helgen. Vi får hoppas det lugnar ner sig och att nästa helg som är första advent blir lugnare.

017.JPG1

Redan nu åkte ljusen upp i gran och äppelträd, bilden blev inte så bra men Rolf tar nog en lite proffsigare så småningom. Man ser i alla fall att det är ljus och att det är frost.

Annons