Etiketter

, , , , , , , ,

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas att fira få advent. Den gamla kända adventsdikten är lika aktuell varje år till första advent, då den kommer fram igen. Vi inleder en väntan av julens ankomst, ja advent betyder ju faktiskt ankomst fast det menas väl egentligen att det är själva julen vi väntar på.

Jag väntar i alla fall på att vi skall ta in adventsljusstaken vilken jag tycker är så trevlig Den är gjord av keramikern Rolf Berg i Torshälla och jag älskar hans julfigurer av alla de slag. Nu är den i alla fall placerad på det gamla köksbordet och ljuset är tänt.

001.JPG1

Naturligtvis blev det kaffe med saffransbullar som traditionen bjuder. Lamporna i gran och buskar lyser ute och i nästan alla fönster står elljusstakarna och sprider sitt vackra sken. Det kan aldrig bli för mycket av den varan under december, dessutom tror jag att man piggnar till lite extra av denna mysfaktor.

Fick mig ett gott skratt idag apropå adventsljus, det var en av mina vänner på Facebook som berättade följande ”Maken tyckte att det var ”så fult” med bara 1 ljus tänt, så han höll på att tända alla. Var inte orolig jag köper fler ljus, blev hans svar när jag ropade Nej!! Men det är ju inte riktigt det som är grejen…

Inte lätt att förstå olika länders traditioner om man inte är van, men det är spännande. Vi tog ingen värmande glögg att smutta på när vi såg det sista avsnittet av Bron som höll oss stilla framför TV-n en hel timma. Nej det blev en svalkande Bananasplit passade bättre under sådan gastkramande spänning. En riktig Bananasplit skall serveras med en hemgjord chokladsås, receptet kommer i nästa spalt ovanför.

004.JPG1

Annons