Etiketter

,

Det är inte bara nyheter och annonser man kan läsa i dagstidningarna, ibland kommer det även en och annan receptpärla. Den här fångade mitt intresse, kanske var det namnet som imponerade lite. Receptet är alltså inte mitt. Beslöt mig i alla fall att pröva den, första gången lät jag den svalna men kom på att den är lite bättre när den är varm.

Biskop Johan Henrik Thomanders hemliga chokladsås

Smält 100 gram normalsaltat smör, blanda ner 1/2 dl vaniljsocker, 1 dl kakao och 3/4 dl strösocker. Låt det smälta ihop. Häll därefter ner 2 dl vispgrädde, lite i taget under ständig vispning. Koka på medelvärme men rör hela tiden så det inte bränns fast. När såsen börjar bli seg/tjock är den klar. skulle den skära sig är det bara att röra i lite kall grädde.

Nu är den inte hemlig längre men underbart god till allt som man kan ha chokladsås till.

Annons