Etiketter

, , , , ,

Senast vi var i Huay Yang var våren 2013, dessförinnan har vi åkt hit ganska regelbundet. Nu blev det ett uppehåll på nästan två och ett halvt år och vi är ju lite spända på att se vad som har hänt i byn sedan sist. När det inte går så lång tid emellan gångerna tänker man inte så mycket på vilka förändringarna som skett. Nu skall jag dela med mig lite av hur jag upplever vår vistelse den här gången. Det blir som vanligt ingen dagbok som skrivs dag för dag, utan bara mina spontana reflektioner, lite hipp som happ. Internet som så många av oss är beroende av har fungerat väldigt dåligt senaste dagarna vilket irriterat mig. När vi klagade för en granne fick vi tipset att kolla routern, jaha så lätt var det. De enda vi kunde skylla på var oss själva, Rolf ringde till Miss M som alltid tycks finnas till hands.

DSCN5098.JPG1

Efter en och en halv timma var nya routern på plats och därmed även internet. Killarna från Cats fixade det på nolltid fast jag undrar vad våra skyddsombud skulle säga om deras arbetsmiljö. För vår del är lyckan fullständig. Vi hade även fått veta att det på Nishaville skulle informeras om Denguefeber idag och att så hade gjorts även förra året. Ett mycket bra initiativ och som säkert får många att tänka till lite när det gäller hur man skyddar sig från dessa mygg.

DSCN5109.JPG1.jpg

Det var doktor Sithichai Veerananchai från Bangkok Hospital i Hua Hin som höll en mycket bra och informativ föreläsning om Denguefeber. Nu vet jag i alla fall att dessa myggor är zebrarandiga på kroppen och även har vita fläckar på benen. De personer som de gillar mest lär vara de som är lite mulliga samt har blodgrupp 0, jag känner mig utvald dock inte på något positivt sätt.

DSCN5102.JPG1

Med mycket pedagogiska bilder och med stor tydlighet fick han åhörarna att uppmärksamt lyssna i en och en halv timma.

DSCN5108.JPG1

Självklart fick vi även veta hur man lätt kan ställa en diagnos, vad man skall vara uppmärksam på, när man tar läkarkontakt och vad man skall göra på egen hand.

DSCN5107.JPG1

Jag skulle kunna skriva spaltmetrar om detta fast det enklaste är att man läser på ordentligt om man är eller skall till något smittområde. Ytterligare ett skäl till att ha en fungerande internetanslutning. Mycket bra initiativ att ordna denna information och för min egen del blir det långbyxor på i kväll.

Annons