Etiketter

, , ,

Nu har vi kollat lite i närområdet en liten tripp till Prachuap , ja egentligen var ju huvudmålet Home Pro. Tänk att det har kommit ett sådant härligt köpställe så nära byn under vår bortavaro. Där skulle man kunna gå och titta länge och fördelen med detta varuhus är ju att det tilltalar såväl kvinna som man. När vi ändå var där passade vi på att stanna över en natt på Grand Hotell Prachuap efter ett tips av en granne. Vi förväntade oss ett ganska litet hotell och blev något förvånade när bilen stannade vid detta av modell större.

DSCN5008.JPG1.jpg

Själva entrén var väldigt pampig stor, ljus och luftig. Det fanns även två restauranger på samma plan. En god frukost ingick och priset var överkomligt c:a 400 svenska kronor för en juniorsvit på sjunde våningen.

DSCN4912.JPG1.jpg

Härlig utsikt mot havet fanns i anknytning till det lilla vardagsrummet, där fanns förstås som vanligt vattenkokare med te/kaffepåsar.

DSCN4971.JPG1

Själva sovrummet med tillhörande liten balkong. Två AC gav en skön natts sömn och vi kunde även konstatera att mycket av inredningen härstammade från IKEA.

DSCN4976.JPG1

En rundtur i omgivningarna för att se om något förändrats vilket vi inte tyckte att det hade gjorts, det mesta var sig likt. En tur till piren för att få lite havsluft var svalkande i värmen och vi gick även lite i den vackra lekparken. Att klättra upp på ”apberget” avstod vi ifrån, även om det är vackert så betraktar vi det helst på avstånd.

DSCN5004.JPG1

Marknaden var sig lik och det är inte utan man blir lite hungrig av alla dofter och synen av läckra kycklingspett, tårtor och elegant uppskuren frukt. De här majskolvarna har jag inte sett förut, är det någon som vet vad de heter och om de smakar annorlunda än de vanliga.

DSCN4938.JPG1

Hungriga och törstiga vänder vi åter till hotellet och vad snubblar vi på? Jo Sugar Plum konditori, detta har vi bara sett i Tap Sake och hade inte en aning om att det fanns i Prachuap. Naturligtvis måste vi stanna och ta en kopp härlig Cappucino samt en bit chokladtårta. Visst är det vackert och roligt dekorerat och jag kan lova att det smakade. Tjusigt för en kattälskare.

DSCN5018.JPG1

Nästa dag tog vi tåget hem och även det var sig likt, en rolig upplevelse för 8 THB. Lite som teater dvs underhållning hela resan av alla som går och säljer mat och dricka.

DSCN5027.JPG1

Det blev tre nya saker som kommit till, Home Pro, Sugar Plum och Grand Hotell Prachuap. För vår egen del tillkom det en ”smart-TV” och därmed är TV-tittandet säkrat.

DSCN5032.JPG1

Annons