Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Det är inte bara nya hus, restauranger och dylikt vi ser, utan även små förändringar i vår allmänna service i byn. Vi har förstås läst om några av dem i Huya Yangs sida på Facebook men det är annorlunda att se dem i verkligheten. Ett exempel är ATM automaten vid Si Shop, även om bara den ena fungerade så var det ändå skönt att slippa åka över motorvägen som vi gjort tidigare. Är man ändå på Si Shop kan man ju passa på att köpa Kalles Kaviar, nu blir det några gram mindre att släpa hit. Vi sökte med ljus o lyckta efter en slickepott och en ugnseldfast form när vi var i Prachuap, såväl på Tesco som på Home Pro med flera ställen. kom plötsligt på att vi åker till Ken på ”lilla IKEA” vid lotusvägen.

DSCN5182.JPG1

Det kunde vi ju ha räknat ut, där fanns exakt den formen jag letade efter och som jag köpte på IKEA hemma men glömde ta med. Slickepotten fanns där också och som lite extra fann vi även Pepparkakor och Ahlgrens bilar, inte dumt nu till jul.

DSCN5181.JPG1

Lingonsylten såg lockande ut, även om mitt fotot är lite suddigt och i morgon får Rolf åka dit och köpa en påse av IKEAS djupfrysta köttbullar.

DSCN5192.JPG1

På hemvägen stannade vi och åt lunch på en ny öppnad restaurang vid namn Raplom, väldigt gott och mättande dessutom lite av Rolf och barnbarnens favoritmat till lunch

DSCN5189.JPG1

Vi hade sällskap under lunchen av en turistpolis som arbetar i byn, det är 52 poliser anställda och av dem är tre turistpoliser. En mycket trevlig man och som trivdes med det ökande antalet turister i byn. Vi diskuterad bland annat det där med att dricka alkohol och köra motorcykel eller Salang, men det kan jag väl inte tänka mig att farangerna gör??

DSCN5188.JPG1

Tittade in på Chang corner eftersom vi förra året läste att det då fanns lussekatter att köpa där.

DSCN5176.JPG1

Det stämde även i år, jag blundade när jag gick in för att inte se det väl utrustade gymmet vilket egentligen skulle var nyttigare för mig än lussebullar. nu har man den karaktär man har så för min del blev det stora härliga saffranslussekatter till adventskaffet i morgon. Det blev många nyheter för oss även idag.

DSCN5194.JPG1

Annons