Etiketter

, , , , , ,

Goda vänner, trogna grannar är ju titeln på en dramafilm som Torgny Anderberg regisserade 1960. Filmatiserad efter en roman av Gösta-Gustav Jansson 1955, filmen handlar om en man som terroriserar sin familj ja hela sin omgivning. För min del har titeln på bloggen en helt annan betydelse, den handlar om en man som förgyller sin omgivning med goda tankar och social verksamhet. Namnet är Ulf och han har väl mer eller mindre startat en liten egen tradition här i vårt husområde i Huay Yang. Redan första dagen vi kom ner fick vi en inbjudan till hans tillställning vilket vi uppskattade mycket. Rolf var naturligtvis tidigt på plats och passade på att njuta av ett glas vin samt en bra plats i Salan en bit av ett av Ulfs vackra uterum.

DSCN5113.JPG1

Så småningom blev det fler och fler gäster så även altanen utnyttjades. Tjugo av områdets husägare var där, ett mycket bra initiativ och för vår del ytterligare en ny upplevelse. Det är snart mer än tolv år sedan vi köpte vårt hus och under åren har vi lärt känna varandra på olika sätt. En del möter vi här och en del har vi även mött å hemmaplan, så det var goda vänner och trogna grannar som möttes denna kväll.

DSCN5134.JPG1

Naturligtvis fick vi njuta ett par trumpetsolo av Weine Renliden en av Sveriges kända jazzmusiker, han brukar låta oss höra lite musik då och då. Har man en så celeber person på området skall det ju höras. Hur många kommer ihåg att han låg på svensktoppen 1975 med ”Får jag lämna några blommor”? Den var med i filmen ”Hon dansade en sommar”. Fast den här kvällen blev det förstås två julsånger eftersom julen är på ingång sägs det.

DSCN5127.JPG1

Kvällen avslutades med middag på Djungelbaren och det blev pepparstek. Bilderna från den trevliga middagen förblir dock privata. Vi tackade för en trevlig kväll och för oss en ny upplevelse i byn.

DSCN5144.JPG1

Såg den härpå stranden undrar om den duger som julgran?

DSCN5051

Annons