Etiketter

, , , ,

En gammal svensk klassiker när det gäller mat är väl potatismos och köttbullar. Säg den svensk som inte har ätit denna rätt när dom besökt IKEA. Tre storlekar med varierande antal köttbullar. Blev så sugen på detta att Rolf förbarmade sig igår och åkte till Ken på ”lilla IKEA och köpte ett kilo frysta köttbullar. Lite lyxmat här om man jämför priset med hemma men det är det värt. Idag blev det ett besök på marknaden för att köpa potatis och det är väl inte den vanligaste produkten här. Till slut hittade vi en dam som sålde stora men fina potatis.

DSCN5227.JPG1

Egentligen är det mjölk som är drycken till denna rätt men är man i Thailand, ja då blir det antingen sodavatten eller Chang öl. Därför blev det ett stopp vid POP-SHOP för Changköp.

DSCN5235.JPG1

Lyckan är ju fullständig när man kan lägga upp dessa varor på köksbänken.

DSCN5239.JPG1

Nu fick jag dessutom tillfälle att använda den nyinköpta elvispen och den fungerade alldeles utmärkt. Ytterligare en nyhet för oss, att nu kan man inhandla såväl potatis som köttbullar från IKEA. Visst ser det gott ut, och det smakade förträffligt.

DSCN5250.JPG1

Annons