Idag tog vi en liten sväng till Jacks för att köpa biljetter till Nyårsaftonens begivenheter och då passade vi på att ta en tur på piren. Till vår glädje hade den renoverats på såväl själva gåytan som rejäla  kantstenar vid sidorna. Det stora hålet längst ut vid ena trappan var nu säkrat och helt. En ung man passade på att fånga dagens middagsmat med stort tålamod kan jag säga.

DSCN5265.JPG1

Bläckfiskar inte min förtjusning men det lär vara en läckerhet för andra. Tycker dessutom att de ger mig en blick som är långtifrån vänlig.

DSCN5264.JPG1

Så här såg det inte ut för 2,5 år sedan, havet äter sig ordentligt inåt land allteftersom, inte bra. Såg att man har lagt stora stenar längre fram det motar säkert en del. En liten fyr har även det tillkommit, perfekt för fiskarna under den mörka delen av dygnet.

DSCN5263.JPG1

Om man svänger till vänster när man kommer fram till piren går det en liten väg, förra gången var det en smal grusväg. Nu var den bred och betonglagd  och mycket lättare att köra på.

DSCN5278.JPG1

En ny restaurang låg längre in på vägen, ligger precis vid havet vi har inte provat den ännu men jag hoppas vi hinner med det.

DSCN5274.JPG1

Den här damen påminde mig om när jag  var liten och brukade se på när min morfar lagade sina fisknät och då gick det undan. Kan säga att den här damen också var väldigt snabb.

DSCN5279.JPG1

Vid ett hus fann jag två sådana här tunnor, stora men jag antar att det inte är badtunnor. De har fyra band av cocosfibrer knuta runt sig. Kan det vara fiskförvaring när man tömmer fiskebåtarna eller?

DSCN5280.JPG1

Kände mig plötsligt iakttagen men det var folktomt på vägen just då, till slut såg jag den här bruna krabaten kolla in mig med skarpa ögon. Antagligen vägens vaktkatt.

DSCN5276.JPG1

Även vid piren har det förändrats till det bättre sedan sist, känns mycket bra att se. Själva har vi ställt cocostomten, vi fått av områdespersonalen, på plats i trädgården. Det får bli vår juldekoration inför julafton.

DSCN5290.JPG1

Annons