Etiketter

, , , ,

Det är julkväll på Hawaii, från dess blomstermängda kaj, längtar jag hem till kyla och snö. En gammal liten sorgsen låt som egentligen heter Sjömansjul på Hawaii och sjöngs när det begav sig av Yngve Stoor. Lite sorgsen är den allt och fullt så eländigt är det inte här och inte längtar vi heller till kyla och snö just nu. Julaftonens morgon började med regn och åter regn.

DSCN5315.JPG1

Vi trotsade detta och intog vårt morgonkaffe på altanen, det berodde förmodligen på att det den har tak. Kaffet smakade perfekt likaså de nybakta kanelbullar som en av våra grannar bjöd oss på.

DSCN5322.JPG1

När regnet så småningom upphörde var det dags att göra sig i ordning för julaftonens måltid och naturligtvis åt vi svenskt julbord. Vi fick en inbjudan till en restaurang vi inte varit på tidigare, namnet är MUMSA. Mumsa ligger nere vid havet och man åker på vägen som går till gamla fiskebyn. En bit efter Surin ser man en brunaktig skylt som det står MUMSA på, kör ner där och ni är strax framme. Ett genuint ställe med trevlig service och god mat. Man kan inte klaga på åtgången, faten fick fyllas på fler gånger.

DSCN5350.JPG1

Vad gäller julbord får jag säga att det innehöll allt som man vill ha på det, inlagd sill, sill i kryddad krämig sås, gravad lav med gravlaxsås, köttbullar, revbensspjäll, skinka osv. Nog smakade det svenskt alltid.

DSCN5346.JPG1

Rödkål och rödbetssallad. Det egendomliga var att jag gillar inte rödbetssallad men tyckte att jag ändå borde smaka den. Blev lite snopen för jag måste erkänna att den var mer än god.

DSCN5337.JPG1

Efter en sådan här portion och lite påfyllning ville man inte resa på sig i första taget. Blev dock tvungen till det eftersom jag ville ta om lite av den goda Janssons. Hur de lyckats få räkorna så ”svenska” förstår jag inte, det är nämligen inte så lätt att koka dem i lagom salt vatten eller hur man gör.

DSCN5353.JPG1

Naturligtvis var det Kalle Anka på TV och där satt barnen och vissa föräldrar som klistrade precis som hemma. Till alla barns glädje dök tomten upp, vad stressad han måste vara denna dag. Visserligen är det lite tidsförskjutningar men ändå.

DSCN5365.JPG1

En liten, liten promenad på stranden så att maten fick smälta lite innan det var dags för kaffe och lussekatter.

DSCN5362.JPG1

Så fick vi då äta ett svenskt julbord i alla fall vem hade trott det. Gott och vällagat och trevligt, det tog nästan sex timmar att äta sig igenom det och det var det värt. Ett stort tack till Jens och hans fru som driver restaurang MUMSA i Huay Yang, där kommer vi att äta fler gånger. Lilla Saga är väl inte till så stor praktisk nytta än men hon charmar gästerna på ett mycket gulligt sätt.

DSCN5372.JPG1

Då har då julafton 2015 kommit till sitt slut och klockan är midnatt. Det blev lite julmusik, kaffe och öppnande av julkort. Rolf och jag hade fått fyra var av barnbarnen att öppna ikväll. Vi blev mycket överraskade och glada eftersom de var mycket personliga och utmärkte personligheten hos vart och en av de fyra. Finare avslut på dagen kunde man inte begära. Så nu ha en fortsatt bra jul och tomten när du varit i USA åk hem o vila.

DSCN5379.JPG1

Annons