Etiketter

, , ,

Hur god mat man än kan finna på restaurangerna så är det ibland trevligt att sitta hemma och äta. Gärna något typiskt svenskt och kanske se nån film, eftersom vi inte sett säsong ett och två av den populära serien Bron passade vi på att göra det nu. En hemmakväll alltså men innan filmen en Janssons och för att göra en sådan krävs en del ingredienser. Det blev till att ta en tur till marknaden för att köpa potatis och lök, detta fann jag direkt jag kom dit, Märkte senare att det kunde jag köpt betydligt närmare vårt område, inte lika lätt att finna för några år sedan.

DSCN5227.JPG2     Nu hade jag ju ansjovis med mig hemifrån eftersom detta inte finns i affärernas sortiment ännu, däremot finns Kalles kaviar. Stannade dock till för att beskåda dessa prydligt upplagda firrar men avstod från att köpa.

DSCN5231.JPG1

Inte heller dessa fick följa med oss hem, tycker nästan de ser lite ”kusliga” ut det är väl sättet att snitta bort huvudet som stör mig antar jag.

DSCN5233.JPG1

Charkuteributiken för dagen, här handlar många sitt kött för att grilla på kvällen. Tänk vi svenskar som är så petiga med köttförvaringen i butikerna men man tar seden dit man kommer.

DSCN5234.JPG1

Ett stopp hos en kanske största affären i byn ”POP SHOP” för att göra en krämig Jansson krävs det riktigt grädde och det kan man köpa här.

DSCN5236.JPG1

Jajamen Arla vispgrädde inget annat duger (dansk tillverkning).

DSCN5404.JPG1

När det var färdighandlat fick Rolf syn på en ny smak av Pringles hans favoritchips. Ny smak av salt och seaveed (tång) och nog smakade den alltid och luktade också. Riktigt, riktigt unket så efter ett chips blev det soptunnan för chipsens räkning.

DSCN5410.JPG1

Färdighandlat i affären och då fick vi ett riktigt kvitto direkt från kassaapparaten/datan det var något nytt, härligt att själv kunna läsa av vad allt kostar. Ytterligare ett steg framåt i byn.

DSCN5237.JPG1

Annons