Etiketter

, , , , , , ,

När man sitter och kurar i den bistra vinterkylan som under vissa dygn har visat minus tjugo grader, då längtar man efter värme. Inte ens en hemtrevligt sprakande och värmande brasa kan förgylla tillvaron en sådan dag. Skall väl inte förneka att en kall, solig vinterdag med isrosor på buskarna kan vara väldigt njutningsfull och uppfriskande. Det är de kalla. fuktiga och riktigt gråa dagarna som får mig att längta efter sol och värme. Vad kan mäta sig mot att sitta och kura skymning på altanen och samtidigt njuta av den här utsikten, palmen som växt en liten bit för varje gång vi är där.

DSCN4889.JPG1    Visst finns det goda juicer här hemma men få kan mäta sig med Malee, den finns med en massa olika fruktjuicer. Apelsin är supergod men även den här melonjuicen är värd att prova.

DSCN5499.JPG1

Bara vara och njuta av havet och stillheten i sällskap med en kalla Chang ett gott och billigt nöje.

DSCN5397.JPG1

Äter man på Nong Phu har man gratis liveunderhållning framfört av några geckos, mysiga små djur som gärna äter mygg.

DSCN5434.JPG1

Efter en trevlig och god middag avsluta med ett glas vin på takterassen hos nya trevliga vänner. Händer inte så ofta efter ett restaurangbesök i Sverige, beror kanske på att vi inte har någon takterrass.

DSCN5081.JPG1

Skulle inte haft något emot en sådan här uteplats på taket men ”det man inte kan få skall man inte eftertrå” hette det väl i sagan. När jag ser dessa foton får jag en viss förståelse varför jag längtar dit ibland.

DSCN5078.JPG1

Annons