Etiketter

, , , , , , , , , ,

Hungrig, ja det är inget man behöver vara i Huay Yang om det är något som finns där så är det god mat. Det lär idag vara runt 53 restauranger av olika slag och man verkar aldrig hinna äta sig igenom alla. Om man svänger till vänster vid piren i fiskebyn kommer man till Patty Banks restaurang den var ny för oss, däremot kände vi igen ägarinnan sedan tidigare. Hon serverar som ni ser på skylten ”Kabab” vi försökte lära henne att det hette Kebab vilket resulterade i att det numera stavas Kabeb

DSCN5402.JPG1

Det finns en hel del att välja på, vi tog ”Pork med sötsur sås och grönsaker/frukt” mycket gott.

DSCN5400.JPG1

Åt även en Tom Yam Goong, en lite stark soppa med räkor, citrongräs, cocosmjölk, chili med mera. Fantastiskt god.

DSCN5497.JPG1

Om det är sötsuget som måste stillas, ja då tar man en tur till ”Coffee Train” här vankas kaffe av alla de slag, Wifi, aircondition och glass i stora lass.

DSCN5551.JPG1

Hade länge varit sugen på en riktigt maffig Bananasplit varför vi gick till vår kvartersrestaurang Djungelbaren där vi tidigare ätit så kaloririka sådana. Tjejen som serverade oss såg lite frågande men log och repeterade, två bananasplit varpå hon gick in i köket. Efter lång väntan kom hon med det beställda, en banan i skivor med lite, lite chokladsås ringlat över. Banana split ja det är en tolkningsfråga. Men här på Coffee Train här serveras det äkta bananasplit och goda är de.

DSCN5549.JPG1

Har man tur på kvällen kanske man springer på ”Pannkaksmannen”, det är en mobil liten matstation. En stekplatta som drivs med gasol och på den steks tunna pannkakor, lite likt pizzadegen seg men tunnare. Man får själv önska vad man vill ha för fyllning. Jag tog bananer och kondenserad mjölk.

DSCN5565.JPG1

Serveras på en bit vaxat papper och en träpinne att äta med. Det är för att uttrycka sig modernt, supergott.

DSCN5568.JPG1

Är man trött o lat då tar man med sig fika till stranden, sodavatten, kaffe och nybakade tekakor köpta på Ranchen med prästost. Jag vill lova att det smakar ”mumma” även om kaffet på fotot ser ut som det vore en kräm. Det finns valmöjligheter alltså om man är hungrig.

DSCN5591.JPG1

Annons