Etiketter

, , , , ,

De senaste gångerna vi har varit i Bangkok har vi bott på Holiday Inn, dels för att det ligger så perfekt till i centrum och dels för att det ligger direkt vid en station till Sky train. Dessutom ligger det på rätt sida av staden när man skall ta sig till flygplatsen Suvarnabhuni. Hotellet är ganska stort drygt 300 rum och 15 våningar högt, vi brukar lyxa till det och bo på våning 12. Det är en executive våning där man har tillgång till en lounge där du kan checka in direkt när du kommer. Behöver inte stå vid disken i lobbyn och vänta. Rummen är helt OK och det finns en liten datahörna vilket alltid tilltalar Rolf.

DSCN5808.JPG1

Sängarna är helt OK att sova i och det är så härligt att inte dra för gardinerna, då kan man se alla neonljusen och ”julbelysningar” under natten. Det är mumma för en som bor på landet och inte har tillgång till gatlampor.

DSCN5805.JPG1

En paus mitt på dagen för att ta ett dopp i poolen är avslappnande, trots att hotellet är beläget på en väldigt trafikerad gata är det knäpptyst vid poolområdet.

DSCN5848.JPG1

Efter en natts sömn är man alltid hungrig när man bor på hotell, det spelar ingen roll hur många rätter som serveras, alla går ner.

DSCN5843.JPG1

De hade börjat med en ny sak, man gick och beställde det man ville ha ex vis omelett, stekt ägg, fattiga riddare mm. lämnade en sådan här nummerbricka och vips levererades det till bordet.

DSCN5845.JPG1

Det blev inte bara onyttigt, en hel del frukt slank ner också.

DSCN5847.JPG1

I loungen å våning 12 serveras det buffé mellan kl. 17.30 – 19.30. Det är snittar, sushi, små godbitar, vin, juicer, kaffe och allehanda godsaker. Jag har återigen försett mig med ett glas Guavajuice det är bara så gott.

DSCN5815.JPG1

Sushi, sallader i små glas, minismörgåsar ja det är svårt att välja men som tur är kan man ju ta flera.

DSCN5809.JPG1

Fördelen med det här är att det ingår i rumspriset, att man kan sitta och läsa och koppla av samtidigt. Det finns även en liten internethörna och du träffar andra hotellgäster på ett trevligt sätt. Det blir lite som ett kvällsmingel.

DSCN5810.JPG1

Eftersom det var kring nyårshelgen fanns ju de vackra julinspirerade bordprydnaderna kvar.

DSCN5811.JPG1

Vad sägs om en cheesecake med choklad, något till kaffet kanske?

DSCN5813.JPG1

Egentligen skulle man ju kunna tillbringa några dagar på hotellet med att äta, sova, bada och läsa finns ju ingen anledning att gå ut. Fast då hade vi missat den fantastiskaen av ljus i alla dess färger som fanns runt om i centrum. Det visar jag i morgon.

Annons